Dengar Yusuf tergelak-gelak kat luar bilik, rupanya Daddy tinggalkan dia dengan bola-bola baru beli. I love it when we buy simple toys for him and he lovesss it 😂 Kadang-kadang Mommy Daddy teringiiiin sangat nak beli mainan cecanggih, tapi taknaklah membazir-bazir. Tunggu Yusuf dah reti appreciate. Bujibu pon. OKAY MOMMYNIS GOING LIVE IN A BIT. JAP.
Big family picnic ❤️
AD
Three things to keep Yusuf occupied / sibuk-sibukkan diri kalau di tempat makan. / 1. Kad. Ini yang pertama sebab bila kita start duduk kat restoran, pegang dan tengok menu, dia pun nak joinnn. So selalu bawa kad / buku keras supaya dia tak rasa left out, sama-sama konon tengok menu 😂 (Paling mudah, guna Smilestones card / flashcard beli dekat kaunter @happikiddo_ ). Lol basically dia nak buat gigit2 je. / 2. Roti keras. Roti ni actually beli bun keras je kat bahagian roti supermarket. Ramai yang tanya ni kan, (it all started masa kita makan dekat company dinner buffet and Yusuf taknak makanan dia tapi dia suka gila roti keras yang hotel susun cantik kat buffet table bahagian roti tuh hehe). Dia kan tak suka left out. / 3. Fruit feeder. Kalau nak order apa-apa buah untuk Yusuf, boleh letak dalam fruit feeder so kita leh fokus makan sambil dia fokus makan buah dia tanpa risiko tersedak manja. / Hope it answers your question 🤗 Filed under #TipsMommynis
Masa kecik dulu tengok Mama Daddy belikan teether untuk my little brother Khairi, dalam teether tuh berisi air, kita geram kita yang rasa nak gigit 😂 Bila Yusuf lahir, inilah antara barang terawal kami belikan. Beli jenis air jugak sebab nak letak dalam peti sejuk bila dia start gatal gusi leh gigit2. It helps soothe & numb baby gums. Filed under #TipsMommynis
Nasi + Millets (kuning biji2 dekat nasi tu) + Bayam Steamed + Sautéed Mushroom + Ayam + Onion. #ChefMommynis
Happy birthday abang @bujibuchempel . You always put a smile on Yusuf's face ❤️
Yusuf's first wave :') Tadi dekat dinner we were leaving, he turned around to our friends and waved everyone goodbye. For this video dia dah penat melayan orang duk suruh babai 😂
Sebenarnya sayur dah habis semalam, itu yang guna frozen edamame 😂 Jadi hari ini Yusuf makan, Kentang Rebus + Ikan Bilis & Bawang (tumis dengan Olive Oil) = Blenddd! #ChefMommynis Dish ni jadi masin + manis dari ikan bilis dan bawang tu. Today we go buy grocery okay sayang.
Excited tempat baru 😂
Today is Yusuf's messy day with red dragonfruit 🐉
Seumur hidup Daddy, Yusuf & Mommy je leh terima suara Daddy 🤤 (Terharu ) @bujibuchempel takleh terima 😕
Cara masak nasi guna Babycook. Beli bekas silinder Beaba tutup hijau (dia asing tak jual sekali), isi beras, isi air panas paras beras tu, steam dalam Babycook. #ChefMommynis / Beaba Babycook beli dekat @happikiddo_
Tunggu mak2 shopping punya throwback
🍹
💆🏻
Load more photos
pg