Dia suka ada sprinkle serbuk ikan bilis #ChefMommynis buat semalam. Today Yusuf makan nasi + baby corn + serbuk ikan bilis. / Sometimes Yusuf cranky tak berapa nak makan, this is what I would do: Sebelum makan main meal, makan buah dulu untuk buka selera, today makan anggur. Kalau masa dia makan dia start nak nangis ngada, bagi dia minum air kosong pastu sambung makan. Kalau dah nak habis makan pastu nak start merengek taknak makan, maksudnya dia dah boring duduk dalam babychair, dukung kat pinggang kiri dan sambung suap makan guna tangan kanan. / I just feel like sharing this sebab hari tuh Daddy dia suapkan Yusuf makan pastu Yusuf cam start ngada sikit terus Daddy dia kata dia dah taknak makan. Omg kenalah berusaha! 😂😘
#ChefMommynis tengah sangai ikan bilis nak buat serbuk ikan bilis untuk sprinkle dalam makanan bayi. Akhirnya nak introduce rasa sedap-sedap sikit dekat Yusuf 😂 Kopek ikan bilis buang tahi + Basuh bersih + Rendam seketika nak kurangkan masin + Tos ikan bilis + Sangai dalam kuali tanpa minyak + Blend dan simpan dalam bekas pilihan.
AD
Yusuf 7 Bulan 11 Hari 🚶‍♀️🏃
Kelas pertama Yusuf belajar berenang dengan Coach Azmir @splashtastik . Yusuf tenang kerana coach kata Yusuf dah biasa air. Jadi Mommy Daddy luar sana boleh biasakan baby dengan air / pool dulu baru ambil kelas professional (supaya tak rugi first class baby melalak / tak cooperative). Coach juga kata umur paling baik ialah bawah 1 tahun 🤗 Ramai yang tanya dan nak tahu, jadi inilah pakar yang anda boleh rujuk ( @splashtastik ). Good job Yusuf we love you!
Yusuf suka makan buah-buahan. Sebelum dia makan meal utama, selalu buka selera dia dengan makan buah dulu. Kali ini letak strawberry dalam fruit feeder dia 🍓. / (Fruit feeder ni ada pelbagai bentuk dan jenis cari je di mana2 baby shop. Dulu Yusuf guna yang jenis raga kain tapi cepat kotor.)
Gambar ini untuk Uncle @markadam1079 & Uncle @acheykintangkintung . Siapa tahu kenapa 😂 #HairulHanisJunior . Sekejap lagi 9pm dah episod akhir tata 👋🏻 / Jom doa Uncle Mark & Uncle Achey dapat baby comel insyaAllah Allah Maha Baik ❤️
1st time menyelam #waterconfidence 7 Bulan 1 Hari
Siap berpaut kat nurse nak minta simpati. Yusuf dah 7bulan hari ini alhamdulillah ❤️ Semoga sentiasa di bawah lindunganNya.
Good Night Assalammualaikum
🙏🏻❤️🙏🏻 2017
❤️ , #Repost @azmwhb ・・・ Siapa kata @theyusufiskandar takleh jadi comel mcm @bujibuchempel ? 😧
Breakfast baby corn + rice 🌽🍚
Tau tak dia geram apa? Dia geram nak makan @bujibuchempel 😂
Load more photos
l